Training: Van Discriminatie naar Inclusie

Omgaan met diversiteit in de werksituatie

Expert trainers

Training op maat

HBO+ niveau

Resultaatgericht

Ga jij ook voor Team Excellence? Onze trainingen zijn speciaal ontworpen om de Social Fitness van je team te verbeteren.
Dat zie je terug in beter samenwerken, meer werkplezier bij de mensen in het team, en het succes van de organisatie.

Van Discriminatie naar Inclusie

Wat

Hélène de Haart en Roel van der Heijde nemen je mee op het soms lastige pad van aannames, (voor)oordelen, stereotypen en discriminatie, naar Diversiteit en Inclusie. Je leert, hier en daar ook met de spiegel voor, hoe de dynamiek van discriminatie naar inclusie werkt. Je krijgt veel praktische tips hoe je persoonlijk, en gezamenlijk op het werk, meer inzicht en begrip tot stand brengt op deze onderwerpen, hoe je ermee omgaat, en hoe je die inzichten doelgericht en succesvol omzet naar actie en beleid.

Ben jij ‘kleurenblind’? Heb je privileges door wie of wat je bent? Wat zie je als je in de spiegel kijkt? Welke vormen van discriminatie zijn er zoal, en hoe is de dynamiek daarvan in de praktijk? Hoe zit het met gender en seksuele diversiteit? Hoe ga je er mee om, hoe praat je er onderling met elkaar over, en hoe bespreek je het met elkaar binnen de werksituatie? En misschien wel het belangrijkste: hoe maak je effectief en structureel de vertaalslag van discriminatie naar inclusie?

In deze training worden deze en vele andere vragen beantwoord en krijg je een veelheid aan tips en methodes voor constructief omgaan met diversiteit en het daadwerkelijk realiseren van inclusie.

 

Programma

 • Van discriminatie naar inclusie: introductie
 • Vooroordelen en stereotypen
 • Wat is discriminatie
 • Deel 1: Privilege. Deel 2: Kleurenblindheid en Exotisme.
 • Seksuele diversiteit
 • Persoonlijk niveau: hoe voer je het lastige gesprek van mens tot mens
 • Institutioneel niveau: hoe maak je discriminatie bespreekbaar binnen de organisatie? Naar diversiteit en inclusie.
 • Samenvatting en afsluiting

Inhoud, programma en volgorde kunnen aan de hand van bestaande wensen en behoeften worden aangepast in overleg met de opdrachtgever.

Voor wie?

 • Voor iedereen die persoonlijk of in de werksituatie te maken heeft met discriminatie.
 • Voor mensen die meer inzicht willen hebben in diversiteit en wat dat in de praktijk betekent, en ervoor open staan ook zichzelf een spiegel voor te houden.
 • Voor wie zich als persoon of vanuit zijn/haar functie wil inzetten om met behulp van direct toepasbare tips effectief en structureel de vertaalslag van discriminatie naar een inclusieve werkomgeving te maken.

Resultaat

Wat de deelnemers leren:

 • Je krijgt inzicht in hoe aannames, oordelen, vooroordelen werken en hoe je daar kritisch in kunt zijn.
 • Je wordt je bewust van de aard en impact van privileges, micro-agressie en stereotypering.
 • Je maakt kennis met verschillende vormen van diversiteit en discriminatie, met de grote verschillen die bestaan tussen wetgeving en beleving, en met de impact die discriminatie op mensen kan hebben.
 • Je leert om, zonder onderdeel van het gebeurde te worden, wat je kunt doen als je ziet dat iemand gediscrimineerd wordt.
 • Je krijgt een scala aan praktische handvatten over hoe je het gesprek over discriminatie voert, zowel persoonlijk (één-op-één) als gezamenlijk binnen de werksituatie, en hoe je het met elkaar vertaalt in structureel beleid dat zorgt voor een inclusieve werkomgeving.

Doe meteen mee:

Bel nu 085 130 87 68 of vraag online een offerte aan.

Eerst advies nodig?

We helpen je graag verder, zodat je krijgt wat het best bij jullie past. Bel of mail ons: 085 130 87 68 / advies@darwinonthejob.nl.

Praktische informatie

Wij geven altijd maatwerk trainingen. Samen bepalen we de leerdoelen en het gewenste resultaat.

Bijvoorbeeld:

2 dagdelen
Op een inspirerende locatie of incompany
5 - 20 deelnemers
Koffie, thee, lekkers, evt. met lunch

Investering

v.a. €950 per dagdeel excl. btw

Inschrijven

Bel nu of vraag online een offerte aan:

Wil je advies?

We helpen je graag verder, zodat je krijgt wat het best bij jullie past. Bel of mail: