Training: Bijzondere Communicatie in Familiebedrijven

Krijg vat op de onderlinge dynamiek, emoties en werkrelaties

Expert trainers

Training op maat

HBO+ niveau

Resultaatgericht

Ga jij ook voor Team Excellence? Onze trainingen zijn speciaal ontworpen om de Social Fitness van je team te verbeteren.
Dat zie je terug in beter samenwerken, meer werkplezier bij de mensen in het team, en het succes van de organisatie.

Bijzondere Communicatie in Familiebedrijven

Wat

Hoe kun je in je familiebedrijf moeilijke zaken toch goed met elkaar bespreken? Staan de familieverhoudingen het goed en prettig zaken doen in de weg?

Familiebedrijven, of ze nu groot zijn of klein, staan voor bijzondere uitdagingen. Emoties, familiedynamiek, financiën en juridisch-fiscale elementen lopen dwars door elkaar heen. De keuze of en hoe het bedrijf in de familie voort te zetten is vaak een lastige. Ook speelt de invloed van de “kouwe kant”, en de vervlechting werk-privé. Conflicten liggen op de loer, soms diepgeworteld door de onderliggende familiedimensie.

In deze speciale 2-daagse over en voor familiebedrijven gaan we aan de slag om het samenwerken weer leuk te maken. Daarbij ligt de nadruk op de familiesystematiek, op de bijzondere dynamiek daarvan in de dagelijkse communicatie, op het omgaan met emoties, het voorkómen van conflicten, en het bespreekbaar maken van soms moeilijke zaken.

 

Programma

 • Op dag 1 koppelen we stukken theorie direct aan de thema’s die spelen in het eigen bedrijf. De trainer heeft een achtergrond met eigen familiebedrijven en ervaring met het begeleiden van familiebedrijven bij het oplossen of voorkomen van conflicten. Dat zorgt voor begrip en (h)erkenning.
 • Op dag 2 gaan we – in de veilige omgeving van de sessie – aan de gang met eigen casussen. We raken de kern van elke vraag en gaan belemmeringen omzetten in mogelijkheden.

Tussen dag 1 en dag 2 wordt huiswerk meegegeven en bereiden en de deelnemers hun eigen casus voor, die ze op de tweede dag kunnen inbrengen. Dit zorgt voor het beste rendement uit de training. Door het bespreken en soms naspelen van de casussen leert men ook van elkaar. De trainer zorgt voor professionele begeleiding.

Exacte inhoud en programma worden aan de hand van bestaande wensen en behoeften bepaald in overleg met de opdrachtgever. Inzet van een trainingsacteur is een aanvullende optie.

Voor wie?

 • Voor eigenaren, managers en andere spilfunctionarissen bij familiebedrijven, die bereid zijn hun eigen denken en patronen, en die van hun bedrijf, te onderzoeken, met als doel hun bedrijf beter te kunnen leiden.
 • Ook mogelijk is deze training te geven aan een kleine groep eigenaren of managers en andere spilfunctionarissen bij verschillende familiebedrijven (maximaal 12 personen). Zo kan men ook leren van anderen in vergelijkbare situatie /positie.

Resultaat

De deelnemers kunnen:

 • Moeilijke zaken bespreekbaar maken
 • Omgaan met emoties binnen hun familiebedrijf
 • Oplossingsgericht communiceren

Ze krijgen:

 • Kennis en inzicht in de specifieke dynamiek van hun familiebedrijf
 • Handvatten voor wat ze zelf kunnen doen bij gedoe binnen het bedrijf
 • Duidelijkheid over posities in het bedrijf
 • Aandacht voor rollen binnen het bedrijf
 • Antwoorden op vragen uit de dagelijkse praktijk
 • Inzicht in ingebrachte praktijkcasuïstiek

Samenvattend:

 • Door inzicht en door het kunnen toepassen van een aantal vaardigheden hebben de deelnemers beter vat op de dynamiek en de onderlinge (werk)relaties binnen hun bedrijf.

Doe meteen mee:

Bel nu 085 130 87 68 of vraag online een offerte aan.

Eerst advies nodig?

We helpen je graag verder, zodat je krijgt wat het best bij jullie past. Bel of mail ons: 085 130 87 68 / advies@darwinonthejob.nl.

De trainer(s)

Anita Regout

Drs. Anita Regout

Trainer Communicatie & Conflicthantering.
Senior onderzoeker.
Customer Success Manager.

Meer over mij

Praktische informatie

Wij geven altijd maatwerk trainingen. Samen bepalen we de leerdoelen en het gewenste resultaat.

Bijvoorbeeld:

2 x 1,5 dagdeel (bijv. 15:00-21:00 uur)
Op een inspirerende locatie of incompany.
6 - 12 deelnemers
Koffie, thee, lekkers, evt. met lunch

Investering

v.a. €950 per dagdeel excl. btw

Inschrijven

Bel nu of vraag online een offerte aan:

Wil je advies?

We helpen je graag verder, zodat je krijgt wat het best bij jullie past. Bel of mail: