Excellente Teams zijn Social Fit

Hoe Social Fit is jouw team?

Social Fitness: sleutel tot Team Excellence

In elke organisatie werken mensen samen. Ieder met zijn of haar eigen expertise, vaardigheden en competenties. Als team bereik je meer dan individueel. Dit vraagt wel om optimale interactievaardigheden: Social Fitness.

Asperger

Jouw team Social Fit

Social Fitness is de mate waarin mensen in staat zijn tot succesvolle interactie binnen een continu veranderende werkomgeving. Hoe sterker jullie Social Fitness, des te beter de samenwerking binnen je team.

Social Fitness door goede interactie

Samenwerking valt of staat met een optimale interactie tussen de mensen in je team. Het gaat niet alleen om de output, maar ook om de effectiviteit waarmee die output tot stand komt. En minstens zo belangrijk: het werkplezier en de zelfvervulling van de mensen.

online-training-zingeving
DARWIN-ON-THE-JOB-SOCIAL-FITNESS-DAME-PORTRET-14-1720x960-px-min

Wendbaar team

Elk team heeft te maken met continu veranderende omstandigheden. De flexibiliteit en kracht van je team bepaalt mede hun succes. En daarmee het succes van de organisatie. Daarom werk je aan Team Excellence.

Darwin

Ruim anderhalve eeuw geleden publiceerde Charles Darwin zijn boek On the origin of species. Op basis van baanbrekend onderzoek beschreef hij de biologische mechanismes die nog steeds de kern van de moderne evolutietheorie vormen. Hoe beter een organisme kan inspelen op de uitdagingen van de leefomgeving, hoe succesvoller het in die leefomgeving zal gedijen. Er moet een optimale ‘fit’ zijn.

Dat geldt ook voor mensen binnen organisaties, bedrijven en teams. Hoe effectiever je omgaat met de uitdagingen binnen je werkomgeving, hoe succesvoller je daarin functioneert en des te beter de samenwerking. Dat betaalt zich uit in de vorm van meer plezier en betere kansen in je werk, grotere zelfverwezenlijking, en meer succes voor jezelf en de organisatie. Een fantastische combinatie!

Vergroot de ‘fit’ tussen wat je kan en wat je doet!

Naarmate wat je kan meer past bij je functie -jouw ‘fit’- kom je daarin beter tot je recht, en zul je meer succes en voldoening hebben in wat je doet. Dat geldt ook in de interactie met anderen. Hoe soepeler en efficiënter jullie onderlinge interactie is, des te beter en prettiger lopen de onderlinge contacten en werkprocessen. Dat kun je benoemen als jullie 'Social Fitness'.

Social Fitness™ : wat is dat?

Social Fitness is de mate waarin mensen in staat zijn (en blijven) tot succesvolle interactie binnen de continu veranderende werkomgeving.

Social Fitness vergt interactievaardigheden. Niet alleen van jou, maar van iedereen. Daarbij gaat het over de communicatie, omgaan met fricties, integriteit, stress, diversiteit & inclusie, zingeving en nog veel meer.

Uiteraard hebben we allemaal onze interactievaardigheden in huis, maar er is altijd de uitdaging om die verder te ontwikkelen en te versterken. Waarom zou je dat doen? Omdat je daar allemaal beter van wordt.

DARWIN ON THE JOB - SOCIAL FITNESS - MENSEN 1b - 1720x960 px-min

Social Fitness™ : doorlopend onderhouden en versterken van je interactievaardigheden

In je werkomgeving moet je je continu aanpassen aan veranderende omstandigheden. Intern, bijvoorbeeld bij een reorganisatie, en extern, zoals in de contacten met zakenrelaties. Hoe beter je met elkaar op veranderingen inspeelt, des te beter jullie in de nieuwe situatie zullen gedijen.

In de manier waarop we in ons werk met elkaar omgaan (interactie) speelt Social Fitness een sleutelrol. Via onderhoud en versterking van jullie Social Fitness lopen communicatie en samenwerking efficiënter, en speel je veel gemakkelijker met elkaar in op uitdagingen en veranderingen.

Een sterke Social Fitness vergroot je succes en werkplezier

Doorlopend werken aan je Social Fitness helpt je om plezier te houden in je werk, meer voldoening te halen uit wat je doet, en daarin succesvol te blijven. Bij voorkeur werk je daar niet alleen aan, maar met je hele team, afdeling of organisatie.

Het is onze passie om mensen daarin te begeleiden. Samen met een groep gespecialiseerde trainers en coaches hebben we daar fantastische programma's met live trainingen, (team)coaching, workshops en e-learnings voor ontwikkeld. Die programma's helpen jou en je collega's om continu Social Fit te blijven, wat de veranderingen ook zijn.

DARWIN ON THE JOB - SOCIAL FITNESS - MENSEN PRATEND 5 - 1720x960 px-min

Onze missie met Social Fitness

Social Fitness zoals hierboven beschreven, is geïnitieerd en geoperationaliseerd door Darwin on the Job. Binnen onze organisatie werkt een groep trainers en coaches met een jarenlange expertise samen.

Door onze praktijkervaring hebben we geleerd hoezeer juist Social Fitness essentieel is voor de samenwerking tussen mensen op het werk en daarmee voor het succes van mens en organisatie.

Daarom is onze missie, vanuit onze expertise bij te dragen aan een doorlopende ontwikkeling en versterking van de Social Fitness van mensen binnen hun werksituatie.

Hoe Social Fit is jouw team?

We werken resultaatgericht. Samen realiseren we een maximale opbrengst. Natuurlijk wil je weten hoe de ontwikkelingen gedurende de loop van het programma zijn. Daarom werken we bij de start en ook periodiek met onze Social Fitness Scan, waarmee we de voortgang kunnen meten.

Wil je eerst zelf eens kijken hoe het volgens jou op dit moment met jullie Social Fitness gesteld is? Dat dan de Scan. Die geeft een indicatie van jullie Social Fitness op basis van scores die jij op vijftien verschillende aspecten van Social Fitness kunt toekennen. De uitkomsten worden alléén aan jou gemaild.