Elisabeth van Loon-Muller

Contact

elisabeth@darwinonthejob.nl
085 130 87 68

Elisabeth van Loon-Muller LLM

Systeem Coach en Trainer (ICF gecertificeerd).
360° Cultuur en Effectieve Leiderschap assessments.
Brain Based coaching en Conversational Intelligence™ voor teams en leiders.
Postdoc. Sustainable Development (London School of Economics).

“Relationship Matters, from Humanity to Nature, to the larger Whole”.

Mijn missie is het versterken van de onderlinge relaties en relatie dynamieken binnen organisaties: het fundament voor succesvolle samenwerkingen en gezonde ecosystemen.

Elk relatiesysteem heeft zijn eigen uitdagingen, dynamiek, wijsheid en kracht. De dynamiek (groepsprocessen) tussen 2 mensen, in teams en organisaties kan het optimaal functioneren of het echt impact maken als team of organisatie, soms in de weg staan. Als relatiesysteem coach en consultant werk ik met het geheel, ‘repareer’ ik niet, maar spiegel dat wat gaande is en soms onzichtbaar, terug

Centraal in mijn werk met teams en organisaties is het vergroten van onderling vertrouwen en psychologische veiligheid om collectief leiderschap tot bloei te laten komen. Dit betekent dat meer mensen verantwoordelijkheid gaan nemen voor het geheel, het systeem waar ze deel van uitmaken.

Aandacht voor persoonlijk leiderschap is hiervoor cruciaal. Ik reik leiders en teams een ‘operationeel systeem’ aan waar (individuele en cultuur) transformatie kan plaatsvinden en waarbij de potentie van het collectief ten volle kan worden benut in deze steeds snellere en onberekenbare wereld.

Achtergrond: de afgelopen 15 jaar heb ik gewerkt in dynamische, multiculturele omgevingen (Europa, Afrika en het Midden-Oosten) waar ik me bezighield met het vormen van succesvolle samenwerkingen in de vorm van consortia en publiek private partnerships t.b.v. lokale capaciteitsopbouw en duurzame ontwikkeling. Ik heb zowel bij de overheid gewerkt (Ministerie van EZK en BuZa) als ook voor private bedrijven en als zelfstandig ondernemer.

Mijn mantra: “To get to the next level of greatness depends on the quality of our culture, which depends on the quality of our relationships, which depends on the quality of conversations; everything happens through conversations” (Judith Glaser, The CreatingWE®Institute).

Elisabeth van Loon-Muller LLM heeft onder meer opdrachten uitgevoerd voor:

o.a. Shell, Telecom organisaties, Banken, Petroleum Development Oman, Occidental Petroleum, Phoenix Power Company, Unicef, WHO, Buza/Nederlandse Ambassade.