Boekje: Collabiose

Een speelse analyse van het begrip samenwerking
en een aantal verrassende voorbeelden van samenwerken in de natuur

COLLABIOSE - Darwin on the Job - 1200x627 2-min

Over de auteur

Paul Walters

Paul Walters

Paul Walters, creatief denker en ondernemer, medegrondlegger van mediation in Nederland, geïntrigeerd door samenwerking in de natuur en in de samenleving. Als jurist stond hij aan de wieg van kwaliteitsborgingssystemen in de woningbouw en in het veld van mediation. Als auteur van het boek Tijd voor Politiek (2012) interviewde hij 66 landelijke politici over welke rol het fenomeen tijd speelt in het hectische politieke bedrijf van de Tweede Kamer. Als ondernemer vestigde hij in 2016 de basis van wat hij benoemde als het Social Fitness™ concept. Met een serieuze knipoog naar Darwin legde hij daarin een link tussen wat er in de natuur en op de werkvloer gebeurt, met interactie(vaardigheid) als kern. Vanuit dat vertrekpunt richtte hij samen met twee business partners Darwin on the Job op, dat mensen in bedrijven en organisaties ondersteunt in het versterken van de samenwerking binnen de werkomgeving.

Aanbeveling

Dr. Liesbeth Feikema MA LLM

Paul Walters presenteert ons met 'Collabiose' een doos juweeltjes over samenwerking die alle geuren, kleuren en smaken van de regenboog hebben. Hij analyseert het fenomeen op een geheel eigen manier en laat ons in een aantal luchtig beschreven voorbeelden de ongelooflijke en eindeloze rijkdom van samenwerking in de natuur zien. Hij illustreert hoe fundamenteel het met alle vormen van leven is verbonden, en ook met wat dat leven voortbrengt, zoals techniek. Een lust voor de zintuigen, deze reis door het rijk van de samenwerking in en tussen alles en iedereen om ons heen.

Liesbeth Feikema is onderzoeker, integriteits- en integraliteitscoach, auteur van onder meer het boek 'Dierbaar Dubbelzinnig’.

Bestel het boek

Tijdelijk gratis verzending!

COLLABIOSE - Darwin on the Job - 1200x627 1-min